Pienoismallit.net

Sherman M4 Early

Come back mallini noin 15 vuoden tauon jälkeen! Malli valmistui maaliskuun alussa. Uusi kipinä heräsi kun vaimo ehdotti minulle uutta harrastusta hiipuneen urheilun ohelle jotta osaisin olla kotonakin paikoillaan. Ei kauaa tarvinnnut muistella kuinka nuorempana jaksoi istua tunti tolkulla muovimallien parissa. Aikaahan tähän meni huomattavasti enemmän kuin olin alun perin ajatellut.
Malli kuvaa Amerikkalaisten M4 Shermania sanotaanko vaikka jossain päin Ranskan maata. Mallilla ei ole esikuvia ja kasaaminen oli yllättävän "haastavaa" kun sormien hienomotoriikka on mitä on. Torniin lisäsin oman pääni mukaan sarjan mukana tulleita telapaloja ja kellarista löytyneestä ikivanhasta miljoonalaatikosta löytyi joku varatelapyörälle sopiva teline.
Maalauksen suoritin Tamiyan maaleilla ja töistä löytyneellä hiukan kärsineellä ruiskulla. Varsinkin ruoste varateloissa tuotti hankaluuksia enkä ole tyytyväinen sen lopputulokseen. Figuurit muistuttavat enemmän nappisilmäisiä pehmoleluja kuin kivenkovia tankkimiehiä, figuurit ovat näköjään aivan oma maailmansa johon tulee jatkossa kyllä paneuduttua enemmän. Sotkin vaunun kahdella eri pigmenttipölyllä ja maaleista tein erilaisia valumia.
Kuvat otin kameralla jonka säätöjä en ihan vielä hallitse, tästä saa hyvän syyn opetella myös sen käyttö täydellisesti.
Tästä on hyvä jatkaa mallailun parissa, johtopäätöksenä jatkoa ajatellen on hyvä hankkia paremmat työkalut ja varmaan jotain muuta pientä kivaa.

Kaikki palaute on tervettullutta!

Kommentit

Minä en tankkimallailua harrasta (ainakaan toistaiseksi), joten en pysty kommentoimaan noihin maalaus/litkutus/filtteröinti-juttuhin juuri mitään.
Mutta tuosta kuvauksesta. Tämä sivusto on sellainen, että vaikka olisit tehnyt mestarimallin, mutta jos et pysty sitä esittämään (kuvien kautta) kunnolla, niin huonot pisteet tulee (Ehkäpoikkeus: ellet ole vanha vakiintunut hyvien mallien tuottaja;)).
Siis nyt kun mielestäni olet tehnyt aivan kohtuullisen takaisinpaluumallin, niin:

-Keskity kuvaustekniikoihin: esim nyt näyttäisi siltä, että syväterävyys on huono. En voi tietää, että käytitkö pokkaria, vaiko järkkäriä?
Järkkärissä voi ainakin säätää aukkoa pienemmäksi. Se johtaa pitkiin valotusaikoihin, joten jalusta tulee välttämättömäksi. Sillä saa syväterävyyttä paremmaksi.

-Figuurit. 1/32-skaalassa figuurien tulee näyttää hyviltä. Nyt voi syy olla, että figuurit eivät vaan tarkennu ym. syystä johtuen, mutta niiden tulisi kuitenkin näyttää kuvissa hyviltä (lue täydellisinä;))

Tällaisia ajatuksia 1/72 lekomallarilta.

Mielestäni paljon parempi takaisinpaluumalli, kuin minulta silloin aikoinaan.

Keep on modelling!

Hyvää viikonloppua!

MK

PS: en pisteyttänyt, koska mielestäni kompetenssini ei siihen riitä 1/32 tankkimallailun suhteen.
M.A. 8.4.2017 21:05 Vastaa lainauksella
Kiitos kuvaus vinkeistä Mika, täytyypä tutustua järjestelmäkameran toimintaan paremmin.
Muutakin palautetta otan mielelläni vastaan jos joku panssarikalustoa tunteva kykenee antamaan pientä tipsiä jatkoa varten.
Leko-mallari huutelee kanssa täältä sivusta että näyttää aivan Shermanilta. Pölyt sun muut kurat ovat onnistuneet, ja jos tämä on tosiaan eka mallisi 15 vuoteen, niin lähtökohdat paluuseen tähän harrastukseen ovat mitä parhaimmat. Itse myös "paluumuuttajana" en todellakaan onnistunut näin hyvin omassa paluumallissani. Thumbs up!
M.A. 9.4.2017 22:17 Vastaa lainauksella
Kyllähän tätä paluuta helpotti huomattavasti täältä pm.netistä löytyvät seikkaperäiset ohjeet yhdistettynä youtubesta löytyviin videoihin. Niistä sai hyvin teoria tietoa. Harmi kun käytäntöön siirtäminen ei olekkaan niin yksinkertaista. Kiitos kommentista. Jatketaan harjoituksia!
Terve M.A!
Valokuvauksesta vielä: mitä suurempi syväterävyys, sitä suurempi aukko(f)- arvo. Nykyisin on helppo säätää myös "filmin"(ISO-arvo) Voit myös huoletta säätää kameran(järkkäri) mukaan ISO-arvoa, jotta voit kuvata ilman salamalaitetta. Itse kuvaan useinmiten ISO-800 arvon kanssa kuvan terävyyden siittä juurikaan kärsimättä ja syväterävyyden pysyvän myös kuvaajan hallussa. Paluumuuttajamallisi on varsin hyvä! Keep up the good work!!

yst. ter. Seppo V