Pienoismallit.net

Hawker Hurricane

Mk.1

Jostain syystä on jäänyt laittamatta tämä galleriaan, Airfix new tool HC oli ihan kiva rakennettava ja jo silloin kootessa huomasi että tämä tuote on tarkoitettu usella eri versioilla tehtäväksi, sarjasta löytyy niin Tropical, kuin Sea version kilkkeet ja paketista saakin ihan hyvin eri siirtokuvilla aika paljon aikaan, ilmeisesti Suomi versionkin saa ihan hyvin, molemmat potkurit (De Havilland ja Rotol) löytyy. Viime aikoina on jäänyt vähemmälle kuvien otto ja julkaisu joten nyt sitten lasketaan rimaa ja esitellään kötöstyksiä muille, malli maalattu sekatekniikalla Akanin akryyleillä ja pohjat Humbrollin metalcote alumiinilla. Sinänsä ei nillittämistä mallin suhteen, mitä nyt kaiverrusjälki aika krouvia, kuten näyttää Fixin new tool kitit olevan, voin kuitenkin suositella, itsellä pari varastossa odottamassa inspiraatiota.

Kommentit

En tiedä näistä lentokoneista yhtään mitään, mutta kyllä sen näkee kun malli on maalattu ja pintakäsitelty hyvin. Upia kone!
Kiitos Arto kommentista, öljyväreillä ja pastelleilla on aika kiva ja helppo säistää. Itse mallista vielä sananen, tämän voi myös rakentaa siten että KK:t ovat näkyvillä, suosittelen kuitenkin hommamaan vaikka Eduardin etsisarjan jos haluaa aseet näkyville, toki irtileikattuja kansia voi käyttää, mutta ne on kyllä siihen hommaan ihan kamalan paksut ja jos ei maksalaatikko rasiasta halua askarrella niin enpä juuri muuta vaihtoehtoa nää.
Hieno ja uskottavan näköinen Hurricane. Säistyskin juuri kohdallaan. Silmä kyllä lepää tässä, tasapainoinen kokonaisuus kaikinpuolin. Tykkään.
Tero, kiitos kommentista, omaksi ja toisten iloksi näitä tehdään, kiva kun miellytti.
Omaa silmää miellyttävä kokonaisuus. Varsinkin tuo pohja näyttää todella hyvältä. Tuliko pilotti sarjan mukana? Näyttää kokonsa puolesta vähän lapsisotilaalta, ainakin tuossa kolmoskuvassa :)
Kiitos Petri, kyllä se taisi olla mukana ja muistaakseni sitä ei tarvinnut pilkkoa että mahtuu kabiiniin (harvinaista). Usein nuo pilotit on ihan mitä sattuu taisi olla Tamiyan joku vanhempi niin siinä oli kenttämiehistö Hobitti luokkaa ja Spitfiren pilotti oli niin iso äijä että piti amputoida kädet ja jalat.
Onnistunut kokonaisuus. Pastellit ja öljyvärit(?) saavat taitavissa käsissä kivan säväyksen.
Missä kohti käytit öljyväriä? Koetin etsiä, mutta alan olla jo aika sokko säistyskamoihin.

Jotain silmälle kaunista näissä Hurricaneissa vaan on ja miellyttävä tätä on katseskella. Suomikoneena 1:48…toivottavasti teet.
Vähintään tämän olet ansainnut:
Kiitos Timo, öljyväreillä on tehty alapuolen öljyvuodot, sekä saumoja käsitelty ja pinnan vihreää ja ruskeaa hieman sävytetty, osa tuhruista ja pakokaasuvanat pastelleilla (myös pinta kauttaaltaan kevyt pölytys).
Jukka Luosujärvi kirjoitti:
Kiitos Timo, öljyväreillä on tehty alapuolen öljyvuodot, sekä saumoja käsitelty ja pinnan vihreää ja ruskeaa hieman sävytetty, osa tuhruista ja pakokaasuvanat pastelleilla (myös pinta kauttaaltaan kevyt pölytys).
No se antaa sitten tuon mukavan pikku kiillon maastomaalaukseen - kuva - 3. Säväyttää ja koska Merlin työntää öljyä, niin ok.
Nyt vasta hokasin, että olisiko potkuri kaivannut myös kulumisen merkkejä?
Timo Rissanen kirjoitti:
Nyt vasta hokasin, että olisiko potkuri kaivannut myös kulumisen merkkejä?
=) Se taitaa olla vääränmerkkinenkin, pitäs ilmeisesti olla Rotol. Miljoona laatikosta pitäs löytyä oikea, kunhan löydän se laatikon. Vanhoista mv kuvista ei näe että onko potkurit kovin kuluneita ja jätin sen siistiksi siitä syystä
AJ 5.1.2017 14:57 Vastaa lainauksella
Moi Jukka, Yllä olevia kehuja kompaten hienosti onnistunut Hurricane; mitä ilmeisimmin Airfixin paketointi on onnistunut.
Ohessa muutamia linkkejä koskien lekomallisi esikuvaa; Hawker Hurricane s/n R4118, tunnari G-HUPW, Battle of Britain veteraani, jolla 5 vahvistettua ilmavoittoa:
www.simplyplanes.co.uk…ght_the_only_hurricane_from_the_battle_of_britain_still_flying.shtml
www.dailymail.co.uk…er-s-Luftwaffe-sole-surviving-Hurricane-Battle-Britain-end-America.html
www.pewteraircraft.com/RAF/HURRICANE%20I%20148%20B%20FOSTER/HURRICANE%20I%20FOSTER.htm
Aidon koneen saa (en tiedä onko myyty jo - myynti-ilmoitus on vuodelta 2014) omaksi kevyeeseen £2,5 miljoonaa plus ALV hintaan plus tietysti logistiikkamaksut.

Erittäin onnistunut lekomalli esikuvastaan, ei mitään nillityksiä ja urputuksia, vaan ainoastaan kehuja - parhaita Hurricane-lekomalleja saitilla, ellei peräti paras. Hieno Hurricane-malli hienosta esikuvasta. Parhain terveisin, AJ
AJ kirjoitti:
Erittäin onnistunut lekomalli esikuvastaan, ei mitään nillityksiä ja urputuksia, vaan ainoastaan kehuja - parhaita Hurricane-lekomalleja saitilla, ellei peräti paras. Hieno Hurricane-malli hienosta esikuvasta. Parhain terveisin, AJ
Aika rohkeasti sanottu, mutta kiitos ja kiva että miellyttää silmää. Mutta tosiaan tuntui ihan hyvältä tehdä tätä Airfixin sarjaa, jos en väärin muista niin hieman piti sovittaa moottoripellityksen alaosaa, mutta luulen että mulla tuli joku asennuskämmi siinä kun muuten tuntui menevän kasaan kuin Tamiya konsanaan.

2.5 miljoonaa puntaa Hurricanesta ei mahoton ole, tosin itselle ton hankinta olisi silkkaa pröystäilyä kun ei lentolupakirjaa ole, enkä saa =)
Silmää miellytävä Hurricane, erityisesti pidän alapuolen pintakäsittelystä. Itsekin tämän rakentanut ja pidin kovasti.

Terv Pekka
Sanoisin, että hyvin luontevan ja eläväisen näköinen Hurricane. Kaikki mieleen tulevat ylistyssanat on jo kertaalleen esitetty joten turha niitä on toistaa ;)

E-P
Kiitos Pekka ja E-P kommentista, sinällään ihan kiva että kaikki kommentit olivat positiivisia, tähän mennessä 29 esitti mielipiteensä ja malli on hieman kaikkien omien mallien keskiarvoa paremmin sijoittunut eikä se loppujen lopuksi ole yhtään hassummin, yhä edelleen toivon että myös ne jotka eivät pidä jostakin mallissa antaisivat palautetta jos kritiikin aihetta on.
Kun tämä malli sijoittuu kesään 1940 niin pari kommenttia Brittien 1940 maalauksista näin ulkomuistista:
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Ruskea ja vihreä väri olivat mattapintaisia. Kesällä -40 koneita hiottiin, jotta karkea mattapinta olisi sileämpi. Tällä pyrittiin saamaan kone liukkaammaksi eli nopeutta lisää. Pienikin lisäys oli avuksi. Joten osa koneista oli ilmeisestikin puolikiiltäviä ellei peräti kiiltäviä. Referenssi valokuvia kannattaa tutkia.

Lisäksi Britit kehittivät uuden tyyppisen maalin, Type S, jossa väriigmentti oli hienorakeisempaa kuin aiemmin. S tarkoitti smooth. Hyvin usein merkintä esiintyy lähinnä Sky, Type S yhteydessä vaikka koski myös yläpuolen värisävyjä.

Pohjan väri Sky. Keväällä -40 tuli määräys uudesta pohjan väristä. Tuotantovaikeuksien vuoksi uusi sävy sekoitettiin kesällä -40 laivueissa, jolloin lopputulos ei välttämättä ollut täysin värispeksien mukainen. Seurauksena oli enemmän tai vähemmän vaihtelevia pohjan maalauksia. Vasta loppukesällä -40 ns oikeanlaista väriä alkoi olla normaalisti saatavilla
Kovin miellyttää silmää tämän Hurricanen ulkoasu, eli olet hienosti vanginnut malliisi britticamon sodan alkuvuosilta. Rakennusjälki on kauttaaltaan hyvää, napisemista en keksi. Kai näitä new tool 'fixeja sitten pitää testata kun kovasti niitä kehutaan!
Kiitokset E-P taustatiedoista ja Jannelle kommentista. Kyllä nämä Airfixin new tool sarjat on ihan hyviä ja ei niissä oikeastaan muuta vikaa ole kuin että kaiverrus on hieman rankalla kädellä tehtyä, mutta pieni liioittelu on vähän kuin tavaramerkki, olihan vanhoissakin niitit jotka olisivat mallin mukaan olleet vähintään puolen nyrkin kokoisia.