Pienoismallit.net

Mitsubishi A6M3 Zero

"Hamp"

Mitsubishi A6M3 Zero, Tamiyan vanhempaa tuotantoa vuodelta 1973. Tarttui mukaan Lahdessa kun tuli käytyä Mallistossa. Sinällään mallissa ei mitään erikoista ollut, aikakautensa mukaan hieman kohoviivoja ja esimerkiksi kuomu istui aika huonosti selkään, en tosin lähtenyt sitä korjailemaan kun olin työllä ja tuskalla maalannut käsivaralla raamit. Mukava huomio ohjeissa oli että siellä oli skrätsäys ohjeet moottorille ja ohjaamolle. Moottoriin lisäsinkin venytetystä valurangasta työntötangot, mutta sytytysjohtimet eivät oikein onnistuneet. Ohjaamolle en tehnyt mitään vaikka teippivyöt olisivat olleet ohjeen mukaan skrätsättävissä.
Sen verran poikkesin OOB mallista että antennilanka on siimaa, valurangasta en saanut edes kohtuullista tehtyä, joten näin mennään (oikeasti kait olisi pitänyt kuvata sitten ilman lankaa, mutta ei kai sitä kesketekoista laiteta galleriaan).
Tämä siis toinen mallini Tamiya OOB II, Mosquito valmistunut aikaa sitten, en vain ole saanut kelvollisia kuvia aikaan.

Kommentit

Zero on aina Zero, mitäpä siihen upeaan koneeseen lisäilemään.
Camo ja kokonaisuus on todella hieno!
Plussat vielä työntötangoista.
Hienosti maalattu ja kasattu. Varmaankin maalit pensselillä? Jaappanin koneethan olivat aikalailla rähjäisiä päällepäin, kun ei ollut paljon aikaa maalailla varsinkaan tukialuksilla.
Kuitenkin kokonaisuuus miellyttää silmää. Kakkos kuvassa kerrot, että pääntuki vinossa? No en kyllä etsimälläkään moista "virhettä" löytänyt.

Namiskia katseltavaa nelkunlailla.
Kiitos Jean ja Timo, kyllä se pääntuki on vinossa, näkyisi toisenlaisessa kuvassa paremmin :)
Hieno on,erityisesti vihreätäplitys onnistunut.
Kiitos Sami, tosin tuo onnistuminen ei niin onnistunutta ollut ts. en saanut siitä sellaista mitä oli mielessä, mutta parempaakaan en saanut aikaan.
Yleisesti ottaen ihan siisti Hamp! Hyvin toteutettu camo!
Voisitko lisätä kuvan, miltä Zerosi näyttää alapuolelta?
Moi Jukka,

Hienolta näyttää. Ei valittamista.

Tuohon vielä mallia tukeva alusta olisi hyvä lisä, mutta ei välttämätön…
Edellisiä kommentaattoreita säestäen, tyylikäs Zero. Ei moitteen sijaan. Jostakin vanhasta kirjasta muistelen lukeneeni, että tätä alatyyppiä kutsuttiin myös nimellä "Tynkä-Hamp". Johtui ilmeisesti typistetyistä siiven kärjistä.
Kiitos E-P, näin jälkeenpäin on tullut huomattua että paljaan metallin esiintyminen IJN harmaalla maalatuissa oli aika harvinaista, ilmeisesti koneet oli maalattu punaruskealla pohjamaalilla ja olisikin ollut oikeampaa esittää kone niin että jos pohjamaali olisi paljastunut niin alta näkyisi todellakin se punaruskea eikä alumiini.
Hyvää jälkeä kaikin puolin. Pakoaukot ehtii maalaamaan vieläkin…
A Lappalainen kirjoitti:
Hyvää jälkeä kaikin puolin. Pakoaukot ehtii maalaamaan vieläkin…
Näin tuli tehtyä, uusia kuvia en kuitenkaan ottanut. Ilo huomata että näinkin vanhasta mallista saa ihan kelvollisen.
Hieno maalaus zerossa, ja muutenkin oikein onnistunut malli. Olen kyseisen sarjan itsekin joskus rakentanut ja minusta se on iästään huolimatta suht hyvä.