Pienoismallit.net

Bofors 37 K 36

Boforsin puhdistustanko sekä suojalevyn tukitangot

Kuukausi on vierähtänyt edellisestä päivityksestä eikä juuri uutta ole tullut valmiiksi. Tukitanko kiinnityssolkineen, kitistä tehdyt säilytyskotelot sekä neljä suojapanssarin tukitankoa pikkuosineen. Tässäpä näitä :)

Kommentit

Kesä on aina minullekin sellaista aikaa, että ei oikein saa mitään aikaiseksi tuolla verstaalla. On niin paljon muita juttuja mitä täytyy käydä katsomassa, ja joskus harvoin tulee auringostakin nautittua.
Mutta onhan tuossa tykkiprojektissa kuitenkin jotain uutta syntynyt. Ja varsin hienosti sittenkin. Ja viimeisestä kuvasta alkaa hahmottua jo todellinen mestariteos ja palkintojen kerääjä tulevissa näyttelyissä. Toivottavasti jätät tämänkin maalaamatta. Ja näkyyhän tuo noista renkaistakin, millainen malli on tulossa: OH OH OH OH…
Kiitos Matti! Mökillä pitää touhuta aina kun ilmat sallivat…ja muutenkin. Voipi sitten syksyn ja talven mallailla sisätiloissa lampun ääressä. Tarkoitus ( vuosi sitten aloittaessa) oli saada Bofors valmiiksi Parolan tapahtumaan vaan pitkälle menee syksyyn. :) Pari viimeisintä viikkoa olen nysvännyt tähtäintä tykkiin kun siitä on olemassa erinomaiset referenssikuvat. "Linssit eli optiikan" teen todennäköisesti Humrolin kirkaslakasta ( halkaisija 1mm).
Niin ja malli jää metallipinnalle. Olen tarkoituksella käyttänyt eri metalleja ettei näyttäisi niin yksiväriseltä.
Edelleen ihmettelen kärsivällisyyttäsi ja paneutumista joiseen pienenpieneen ykstyiskohtaan. Kiva lisä vielä, kun kuvien alla on kerrottu kuvista.

" Pari viimeisintä viikkoa olen nysvännyt tähtäintä tykkiin..". Huh pari viikkoa tähtäimen tekemiseen ja kooltaan millin luokkaa. Tämäkin kertoo, että mallin rakentaminen täytyy olla sinulle kutsumus.

Metallipinnalle jättäminen lienee ainoa oikea tapa saada muillekin nähtäväksi työn moninainen ja taidokas tulos.

Kun mallia olet tehnyt jo noin kauan ja antaumuksella, niin tulee mieleen sudeettisavolaisena jostain KuPS:n pelistä aikoinaan katsojan huutama spontaani karjaisu pelaajalle: " Elä laakase vielä, naatitaan, naatitaan".
Kiitos Timo! KuPS.in kannustushuuto sopii hyvin tähän. :-D. On se tähtäin kaikkinensa 4-5milliä korkea ja leveimmillään kolmisen milliä. Varsinainen okulääri eli optiikka on millinen ja sain sen juuri valmiiksi. " Linssit" tein Humbrolin kirkaslakasta. Aikaa meni tähtäimen runko-osien tekoon ja jotka valmistin rautanauloja materiaalina käyttäen. Niihin tuli lohenpyrstöuraa yms. ja olivat aika kovaa materiaalia jyrsittäviksi.