Pienoismallit.net

F4U-1

Birdcage

Niin vähän valmistuneita koneita tässä ryhmiksessä, että päätin sitten laittaa lisää. Tämäkin Tamiyan jo varsin iäkäs malli tuli tehtyä Wildcatin perään, vähän jotain alustan räpöstystä jne. Sen kummemmin tätä en lähde esitelmöimään, kaikki tietää että Guadalcanal oli tämänkin koneen asemapaikka ja että laivastolle suunniteltu kone ei ensin kelvannut laivastolle, kuitenkin konetyyppi sai lopulta aika pitkän elinkaaren ja tehtiinpä sillä 60 luvun lopulla vielä pudotuskin. Pokkarilla ei parempia kuvia saa joten näihin on tyytyminen.

Kommentit

Ei kuvissa mitään vikaa ole, päinvastoin oikein hienostihan ne on onnistunut, tuo sivuvalokin valaisee mukavasti varjoon jääviä pintoja.

Itse malli värisävyineen on myös hyvinkin aidon näköinen, vaikka en noita tyynenmeren koneita juuri tunnekaan. Kulumiakin on sopivasti ja juuri oikeissa paikoissa. Nätti malli kaikin puolin, onnittelut!
Olet hyvin onnistunut Corsairin kanssa. Tuo rungon yläosien sininen näyttää tosi mainiolta, eli pinta ei ole yhtään monotoninen yksivärisyydestään huolimatta. Alusta antaa kanssa kummasti lisäpotkua. Erittäin siististi toteutettu Corsair siis!
Kiitos, Janne ja Markku. En tehnyt muuten mitään esivarjostuksia, mutta vedin alumiiniväriä ja sinkki kromaattia joihinkin paikkoihin, öjyväreillä paneelirajat ja vaalennukset/tummennukset pintaan ja loppusilauksena pastellivärit pintaan ja harjasin pois.
Komea corsairi. Kulumat ovat autenttisen näköiset ja onnistuneet. Alusta tosiaan tuo eloa tähän malliin. Siirtokuvat istuvat todella hyvin ja näyttävät aivan maalatuilta.
Kiitos Valtteri kommentista, alusta on tehty pahvinpalan päälle ja kuivuessaa veti hieman kuprulle kun en ollut liimannut sitä lasiin kiinni, kuvaus sessioon en kerennyt kiinnittää sitä alustaan, nyt se on liimattu eikä irvistele kulmista enään. Itse olen hieman tykästynyt alustan laittoon ja siinä saa suht pienellä vaivalla eloa malliin.
Alusta sopii tähän, se vaatii tai oikeuttaa vanhentamisen, joka sekin on onnistunut mukavasti. Itse pidän kuvien levollisesta värimaailmasta ja valaistuksesta, ehkä syväterävyyttä voisi olla enemmän. Hyvä vanhempi Corsair.
Kiitos Pasi, valokuvaaminen ei ole mulle se juttu mikä hallitaan, välistä olen ihan pihalla koko hommasta ja olenkin tyytyväinen että saan edes jonkulaisia kuvia napsittua, mutta tämäkin on työnalla ja opettelussa… ehkä se sitten jonain päivänä.
Onnistunut kasaus ja maalaus. Parasta jälkikäsittely eli mallin oikea mallintaminen, jos näin voidaan sanoa.
Jälki on aivan upea. Menisi melko täydestä jos kuvien taustana olisi sopivasti maisemaa.

Corsair on muutenkin koneena hieno ja kun se tehdään tunteella, niin tässä tulos.
Minä pidän ja paljon pidänkin.
Jos olet rakennellut malleja vasta alle vuoden? Niin mitähän näemme muutraman vuoden kuluttua.
Kiitos Timo, toki olen jo pari vuotta harrastanut aktiivisemmin sitten 80 luvun (jota en vielä varsinaiseksi mallailuksi lue, mutta perustaidot on silloin hankittu), eli kirjautumiseni aikoihin aloitin uudestaan tämän harrastuksen. Nyt vain päätin ensimmäisen kerran satsata hieman harrastukseen ja olen hankkinut työvälineitä yms. jotka ovat suuresti helpottaneet tätä hommaa. Pyrkimyksenä on kehittyä, sekä opetella tekniikoita, mutta ainakin vielä tekeleiden laatu heittelehtii mitä melkoisesti.
Aivan saakelin upea Corsair!
Kokonaisuus upea ja alusta tuo elävyyttä malliin. Tykkään!!
Kiitos Jean, Tamiyan mallit on kyllä mukavia rakentaa, tämäkin suoraan laatikosta, antennilanka ainoa mikä laatikon ulkopuolelta.
Jukka Luosujärvi kirjoitti:
Kiitos Jean, Tamiyan mallit on kyllä mukavia rakentaa
Tamiyat menee kasaan yllättävän nautinnollisesti, itsekin tuon todenneena. Laadukas valmistaja!
Jean Forsberg kirjoitti:
Tamiyat menee kasaan yllättävän nautinnollisesti, itsekin tuon todenneena. Laadukas valmistaja!
Tuo on totta. Itsestäni kun löytyy vähän masokistia, niin vältän näitä Tamiyoita.

Malli on tietysti hieno, kuten edellä on todettu.