Pienoismallit.net

T-35

Viisitorninen supertankki

Olen jo pitkään kaivannut tälläistä vaunua, ja tämänpäiväisellä Helsinginreissulla tämä sattui halvalla vastaan. Teen tästä ensimmäisen rakennusblogini, koska kommentit ja huomautukset olisivat paikallaan ja tästä tulee iso projekti, joten on välillä hyvä pysähtyä, katsoa mitä on tehnyt ja päättää mitä tehdä seuraavaksi(minulla on taipumus unohdella asioita välistä malleja tehdessä.)

Suunnitelma tällä hetkellä:

-Perus vihreä vaunu

-Paljon mutaa (tai mahd. lunta)

-Alkeellista värimodulaatiota kuivaharjauksella(en omista ruiskua)

-ns. "Pistefiltteri"(Dot filter) öljyväreillä

-osittaiset sisätilat, keskimmäinen torni mahd. korotettuna(jotta kori näkyy) tai katto aukinaisena(jotta tykki näkyy)

Jotain näyttävää hyllylle haen! yleensä teen kokonaan tornittomia vaunuja joten viisi tornia on vaihtelua. Katsotaan mitä tulee.

Niin tosiaan niitä kommentteja, kritiikkejä ja ehdotuksia saa heitellä vapaalla kädellä.

Ja jos joku tuntee vaunun historiasta sen verran että osaa sanoa käytettiinkä näitä Suomirintamalla? jostain kuulin että saatiin sotasaaliiksikin mutta painoivat liikaa hinattaviksi, mutta saatan muistaa väärin tai sekoitin SMKhon.

merkinnät

HUOM: Kuvat edelleen kännykällä otettuja. Kameran akku on siis edelleen hukassa eikä näytä löytyvän. Sain vihdoin motivaatiota rakenteluun ja se lähtikin käyntiin niin nopeasti etten ehtinyt paljon kuvailemaan. Suunnitelmat ovat nyt muuttuneet kun referenssikuvia katseltuani näin monia tuhoutuneita T-35:iä. Teen siis dioraaman, jossa v.1941 tuhottu T-35 lojuu tien vieressä. Tiellä astelee kaksi Fallschirmjägeriä matkalla Harkovaan, jossa on taas rähinä päällä (vuosi on nyt ~1943). Heillä on mukanaan kuormamuuli (ostin paketin heräteostoksena kun oli hauskan näköinen). Sotilaspoliisi, jolla on mukanaan moottoripyörä, viittoo tietä (sain idean…
Tämä edistyy aika hitaasti, mutta edistyypä kuitenkin. Lisään puuttuvia osia tornien sisään, sillä ne ovat näkyvillä. Ps. vaunu rakentuu kuin unelma. Kittiä tarvitaan vain ejection pin jälkiin tornien sisällä.
Tuoreena ostettuna. Olen kuullut Zvezdasta kaikenlaista epäimartelevaa, pääasiassa palojen yhteensopivuudesta. Toivottavasti ei tässä mallissa, tosin kitti on valmiina.