Pienoismallit.net

Grumman F4F-4 Wildcat

Olen pitkään halunnut tehdä jonku jenkki koneen, tämä ryhmärakentelu antoi hyvän syyn hommata malli ja tehdä se. Malliksi valikoitui Tamiyan jo hieman iäkkäämpi malli, mutta silti se oli paljon nautinnollisempi tehdä kuin moni muu uudempi malli. Aloittaminen venyi yllättävän pitkään kun tuli muutama muu projekti aloitettua ja laitettua hyllylle odottamaan motivaatiota ja taitoja. Tämä tarttui Tampereen Harrasteesta mukaan, esikuva mallille on Guadacanalilla pesinyt yksilö, Wildcat:it tuli korvaamaan Brewsterit jotka olivat jokseenkin alakynnessä Japanilaisia koneita vastaan, lisäksi Wildcat kesti yllättävän hyvin ammuntaa ja jossain mielen sopukassa kummittelee muistikuva laivaston pilotista joka pelastui juurikin sen takin kun ketterämpi Japanilaishävittäjä yksinkertaisesti ampui kudit loppuun, eikä saanut Wildcat:ia pudotettua.
Tehty miltei suoraan laatikosta, ainoastaan vyöt väsätty. Maalattu Tamiyan Maaleilla pääosin, ne toimi kyllä hyvin ruiskulla.. täytyy myöntää. Laskutelineet olisivat saaneet olla tietty kuraisemmat ja ulkoasu muutenkin hieman nuhjuisempi ja peräsimen dekaali olisi voinut olla olematta hopeoimatta.

Kommentit

Tyylikäs tynnöri! Hyvin onnistunut maalaus. Ja ne vanhennukset/säistämiset mitä olet tehnyt ovat onnistuneet todella hienosti. Kaikinpuolin hieno lopputulos.
Pidän!
P.P. 27.4.2016 19:47 Vastaa lainauksella
hienosti olet lisänny highlighteja ja säistämistä tuohon tylsään väritykseen! pidän!
Willikissan siipien lentovalot laitettuna päikseen ristiin…vihulaisen hämäämiseksi? :-)
Ari Oksanen kirjoitti:
Willikissan siipien lentovalot laitettuna päikseen ristiin…vihulaisen hämäämiseksi? :-)
:) mie aattelin että ei kukaan huomaa, enkä sitte korjannu, itseasiassa unohtui korjata, huomasin maalauksen jälkeen että hups, meni väärin ja jäi odottamaan maalin kuivumista… no hieman selityksen makua, mutta niin se meni.
Jonkka 27.4.2016 23:20 Vastaa lainauksella
Wildcat kuuluu kategoriaan "liian ruma että itse rakentaisin". Malli on hieno, etenkin alapuolen hillitty mutta hyvin näkyvä vanhennus on makuuni. Sotahistoriallisena nippelitietona tämä kone kuuluu siihen sarjaan vekottimia, joka pärjäsi teknisesti ylivoimaista vastustajaa vastaan erittäin hyvin kiitos kekseliään taktisen innovaation:
https://en.wikipedia.org/wiki/Thach_Weave
Komia on. Värit ovat sopivan hillityt ja matat. Vanhennukset minun makuuni juuri sopivat.
Kiitokset kommenteista, Jonkka, ei se niin ruma ole, laskuteline hässäkkä on ruma, mutta muuten minusta aika näpsäkän näköinen.