Pienoismallit.net

P-26

Viikonloppumalli V saatu omalta osalta päätökseen jo eilen, mallina jenkkien "eindecker" eli P-26 Peashooter. Oikeassa elämässä saavutettu konetyypillä muutama ilmavoittokin, mutta löpinät sikseen. Malli on jo vanhempaa vuosikertaa ja se näkyy heti tätä tutkaillessa, tehty suoraan laatikosta ja ainoastaan antennilangat ja takilointi lisätty, tehty 0.10 siimasta joka tietty löpsöttää paikkapaikoin, tästä saa ihan hyvän jos malttaa hieman askarrella, niitit pitäisi poistaa ensimmäisenä hiomalla, mutta mulle tää välttää näin, pimeen talven keskellä "sirkusväreillä" maalattu sotakone on piriste.

Kommentit

Varsin kiva "piriste". Niinkuin sanoit, niin pienellä siistimisellä ja detaljoinnilla tästäkin saisi varmaan huippumallin.
Käsittääkseni malli on varsin muototarkka?
hynkkeli 10.1.2016 19:01 Vastaa lainauksella
On kyllä hyvät värit ja hyvännäköinen kone!
Itse olen sitä mieltä että, jos malliin on niittejä valettu, niin niittejä siinä silloin on. Ehkä ne on vähän isoja mittakaavaan useimmiten, mutta ei minulla niitä vastaan mitään ole.
Oletko koittanut lämmittämällä kiristää alapuolen siimoja? Yläpuoli näyttää siimojen suhteen ihan hyvältä.
Jos tuon Peashooterin jostain halvalla löytää, niin täytyy kaiketi semmoinen hommata.
Niin ollaan yhtä vanhoja tän sarjan kanssa ja siihen maailman aikaan lentokoneissa piti olla niittejä… isoja sellaisia, itseasiassa 72 skaalassa niitti on niin pieni ettei sitä taitaisi näkyä ollenkaan ja nämä mitä tässäkin on olisivat oikeassa elämässä noin 5-8 cm halkaisijaltaan, muodoiltansa malli on varsin hyvä ja Prismassa taisin pulittaa 5€ tästä ilosta. Tätä näkyy olevan 48 ja 32 skaalassakin, joten hankintalistalle menee tämäkin hieman isompana.
Iloisen kirjava "hernepyssy"! Nämä jenkkien sotien väliset maalaukset ovat kuin hippien 60-luvun lopun autojen väritykset…
Jos jotain kritisoitavaa, niin sininen maali vaikuttaa paikkapaikoin varsin paksulta ja keltainen taas kuultaa läpi (tiedän; keltainen on yksi vaikeimpia sävyjä saada peittäväksi)
Petri Jaakkonen kirjoitti:
Jos jotain kritisoitavaa, niin sininen maali vaikuttaa paikkapaikoin varsin paksulta ja keltainen taas kuultaa läpi
Itseasiassa sininen kuultaa paikkapaikoin läpi ja keltainen ei, luultavimmin kuva "palaa" puhki joissain kohdin tai lamppu heijastuu. Maalattu Xtracolorin maaleilla kahteen kertaan siveltimellä, siirtokuvien jälkeen sivelin Humbrolin kirkaslakkaa päälle ja tuota tuli ihan sairaan kiiltävä, joten ohut kerros satiinilakkaa päälle kiillontappajaksi ja sitten lattiavahalla hakemaan omasta mielestä sopivampaa kiiltoa, mutta mun mielestä jäi hieman vajaaksi tuo kiilto.
SS 14.1.2016 17:21 Vastaa lainauksella
Tässä ryhmiksen varsinainen väriläiskä. Pakko sanoa, että kiinnostuin koneesta, kiitos! :)