Pienoismallit.net

Macchi C.202 Folgore

Eipä ole pitkään aikaan tullu laitettua mitään näytille, mutta nyt sitten päätin tehdä ihan ensimmäisen Hasegawan paketoiman mallin. Tämä päätyi mulle tuolta kauppatorin puolelta ja täytyy sanoa että oli kyllä ihan sen rahan arvoinen mitä maksoin tästä.

Kone tuskin kaipaa mitään esittelyitä sen kummemmin, Italian "Mersun" muodot on aika muikeat ja tekohetkellä oli lähellä että pintaan tulee Ferrarin punainen ja heppa tarrat… oli siis todella lähellä.
Naamiomaalauksen teko oli ihan pe*****ä, oma ruisku ei kertakaikkiaan taipunut hienoihin viivoihin ja olenkin todella pettynyt tuohon naamiokuviointiin, ilmeisimmin pitää hommata se parempi ruiskukin jos haluaa joskus edes yrittää parempilaatuista ruiskumaalausta.

Jotakin alustaa myös nysväsin mallille jotta se ei olisi niin yksinäisen näköinen, liian pienihän se on mutta toisaalta näyttää ihan hyvältä tulla vitriinin takaseinällä. Kovin suuriakaan alustoja ei viitsi tehdä kun tuo näyttelytila ainakin itsellä on melko rajallinen ja joutuu jo nyt tunkemaan malleja sinne.

Kommentit

Hieno on. Vaikka en itse tee 1/48 malleja, niin nyt uskallan sanoa jotain.

Tämä näyttää hienolta ja nuo vihreät tupakkikiehkurat ovat erityisen hienoja. Tässä Hasegawan mallissa mittasuhteet menevät ok. Mutta jos tätä vertaa Italerin 1/72 versioon, niin Italerin versiossa takarunko on aneemisen ohut. Minulla on pari projektia siitä kesken, mutta rungonpaksunnoskittausprojektista johtuen ne työläät projektit ovat joutuneet jäähylle jo pari vuotta sitten. Olisiko ikivanha Deltan tuotos rungon suhteen parempi kuin Italerin?
Jos onkin naamiokuvion maalaus ollut hanurista, on lopputulos mielestäni kaukana siitä. Hyvä malli!
Jonkka 8.11.2015 11:42 Vastaa lainauksella
Esikuva ei ole itselleni järin tuttu, toki tiedän koneen nimeltä mutta ehkä Italian sotamenestyksestä johtuen en ole koskaan heidän vehkeisiinsä paneutunut. Siksipä uusi tieto itselleni on se, että koneessa on moottorina lisensoitu DB601 mikä selittää tutut nokan muodot.

Maalaus itsessään näyttää ihan onnistuneelta, joten kiinnostaisi tietää tarkemmin mikä oli haasteellista? Pikaisesti referenssikuviin verrattuna nuo tummat viivat ovat pitkiä ja yhtenäisiä, esikuvissa näkyy olevan lyhyempiä katkonaisia, sekö oli haasteesi?

Maalipinnan kulumat näyttävät hyviltä ja antennilanka myös hyvin paikallaan, loppuvaikutelmasta pidän. Alustan koon rajoitukset ymmärrän hyvin, itse en lentokonemalleihin ole alustaa vielä tehnytkään osin samoista syistä.
Hienosti olet kaikesta huolimatta onnistunut vaikka maalaukseen et tyytyväinen ollutkaan. Minusta maalaus on oikein hyvä, sopivan matta, muutenkin kokonaisuus huolella kasattu.

Tuosta alustasta pidän erityisesti, verkkoaita katulamppuineen, loistava oivallus! Onko muuten tuo katulampun kupu ylijäämävarastosta löytynyt spinneri? Mikäli näin on niin hyvä oivallus sekin!
Kiitokset kommenteista, italialaisten koneiden maalaukseen olen käyttänyt tätä sivustoa, minusta aika hyvä siihen hommaan. Tuo maalaus jäi omasta mielestä aika kauas siitä mitä tavoittelin, olisin halunnut tehdä tuosta RLM80 vihreällä vedetystä kuviosta 1-1.5mm paksu ja niin että se on ns. vapaalla kädellä ruiskutettu, vedin kyllä nämäkin vapaalla kädellä, mutta tulos oli omasta mielestä aika kökkö. RLM värit sopii hyvin tähän kaavioon, tässäkin 78, 79a ja 80, olen pääosin luopunut esivarjostamisesta mallien kanssa, käytän paneelirajoihin sitten öljyvärejä, omasta mielestä se on ollut paras tapa tällä hetkellä.
Markku tarkkanäköisenä huomasi heti että spinneri siellä katulamppuna killottaa, taitaa olla CR42 spinneri :)
Kyllähän tuo maalaus on mielestäni todella onnistunut, ohuella pensselilläkin nuo pystyisi kohtuu hyvin tekemään.Malli todella miellyttää omaa silmääni,odottaa myös itselläkin tällainen H:gawa kaapissa.
Folgore on nätti kone ja samaa mieltä olen muiden kanssa, että tuo maalaus on hyvin onnistunut. Ymmärrän kyllä että tuon ruiskuttelussa voi olla haastetta, tai ainakin minulle siitä olisi. Hieno malli! Mielenkiintoisena pointtina se että koneen vasen siipi oli 21 cm pidempi kuin oikea.
Nätti kone, eikä tuo maalauskaan niin huono ole. Alusta tuo mukavasti näyttävyyttä, oikein siisti kokonaisuus ja lentotunnit mukavasti näkyvissä.
Kokonaisuus erittâin hyvä, nuo ohuet kiekkurat on vaikea toteutaa, jos ruisku toimi pienellâ tai ohuella.
Kuten spagetti naamiointi WL:n koneissa.
Alusta on juuri kuin olla pitäâ,pätkâ aitaa ja lampu.
Hiekka kenttä, sisiliasta tai libyan kentiltä.
Outo asia ettâ vasen olisi 21 cm pidempi kuin oikea, ei ainakaan piirustuksissa ole noin ja miten se käyttäyttyy ilmassa jos se olisi noin?
https://en.wikipedia.org/wiki/Macchi_C.202

"As with the C.200, to counteract the torque of the engine, Castoldi extended the left wing by 21 cm (8.5 inches). This meant that the left wing developed more lift, offsetting the tendency of the aircraft to roll to the left due to the rotation of the propeller, which was an ingenious solution to a problem faced by all aircraft designers"

Eli se kumosi moottorin väännön parantaen lento-ominaisuuksia.