Pienoismallit.net

Messerschmitt BF109E4/7

Tässäpä tämä, Messerschmitt BF109E/7. Kimmokkeen tämän valmistamiseen sain Saksalaiset Koneet Suomessa 1939 - 1945 / German Aircraft in Finland 1939 - 1945 (Suomen Ilmavoimien Historia 16) kirjasta, sieltä valikoitui Gunther Scholz:in kone Petsamossa, koska siihen löytyi siirtokuvatkin kätevästi Petsamon mersut arkilta. Malli on Tamiyan valmiste ja täytyy sanoa että vaikka sillä on ikääkin jo jonkin verran, niin pesee laadullaan reippaasti Airfixin uuden muotin E/7trop, joka tuli kasattua viime kesänä. Yhteneväisyyksiä on todella paljon, mutta joissain kohdissa Airfixin työjälki on huomatavasti karumpaa.
Mallin ominaisuuksista en lätise sen kummemmin, kun moni on varmaan jo kasannut tämän moneen kertaan. Muutama kämmi mallista löytyy (oma tekemä), mutta kuka haluaa olla eka "ihan virheetön" mallari :) ja siitä hyvä että en aiheuta mitään onnistumisen paineita mallailu tovereille.. ei unoheta että näistä pitää nauttia.
(Hokasin justiin että kun tekköö naatitaan malleja niin ei saa montakaan kuvaa, no mennään sitte kolmella)

Herra Gunther Scholz ansaitsee kuitenkin huomionsa, koska hän oli niitä harvoja Condor Legionin lentäjiä jotka lensivät läpi Espanjan sisällissodan ja toisen maailmansodan, päätyen rykmentin komentajaksi Norjaan. Ingo Möbius on kirjoittanut herra Scholzin edesottamuksista sotien aikaan ja kirja onkin hankintalistalla. Gunther Scholz sopii hyvin tähän itselle kehittämääni teemaan "Välimeren paahteesta, Jäämeren kylmyyteen", jonka puitteissa olen päättänyt kerätä Messerschmitt aakkoset C-K ja herra Scholz juuri siksi että on ollut etelän lämmössä sekä Jäämeren kylmyydessä, eli mitä parhain valinta aloitukseen.

Kommentit

Jonkka 28.6.2015 22:26 Vastaa lainauksella
Hiukan tuo maalauksen kanssa saman värinen tausta häiritsee mutta kyllä siitä mallin kuitenkin erottaa. Pari lisäkuvaa ei olisi pahitteeksi mutta jo näiden perusteella näyttää ihan hyvältä.
Varsinkin tuo alakuva on erittäin hyvä.
Dioraaman pohja ei nyt oikein , anna tuolle koneelle oikeutta nyt.
Hieman metallin eli alumiinin esiintuomista moottori pelteihin lievästi ja asepelteihin käyttökulumaa.
Malli tahtoo hukkua tuohon taustaan, kuvaa vaikka valkoista taustaa vasten niin tulee malli paremmin esille. Muutenhan näyttää hyvältä ja varsinkin alapuoli on sopivan rähjääntynyt. Eipä tässä sarjan ikä näy juurikaan, aihevalinta on hyvä. Itelläki odottaa edun mersu ja petsamo siirtokuva arkki kaapissa.
Näyttäisi oikein onnistuneelta eemeliltä, ja jos kuvien tausta olisi valkoinen niin veikkaan että tulisi laatu vielä paremmin esille. Kyllä noista silti erottuu hyvin tehty malli.
Kiitokset kommenteista, kuvat on kuin aina mulla, persiestä :) Yritin ottaa kuvia keinovalossa (huom yritin), mutta ne vasta surkeat olikin. Studion rakentaminen malleille vielä ihan vaiheessa kun on ollut kiireitä enkä ole sen kanssa edistynyt yhtään ja saa nähdä tuleeko valmista ikinä.
Oikein hienosti onnistunut ja kuvattu Petsamon mersu.Malli kyllä tulee aivan hyvin esille taustasta .
Hyvää työtä kaikin puolin , lisää näitä.
Aika jännä yhteensattuma, Opa on tehnyt juuri saman mallin miltei tasan vuosi aiemmin
Niinku tästä näkyy, vuosi ja 4 päivää, sama Tamiyan malli ja Petsamon mersut arkilta Scholz
AJ 4.7.2015 12:17 Vastaa lainauksella
Moi Jukka, Yllä olevia kehuja kompaten, nätti ja onnistunut Petsamon Eemeli 7. Parhain terveisin, AJ