Pienoismallit.net

Hawker Hurricane

Edelliset kuvat olivat ilmeisesti liian hämäriä, joten jouduin ottamaan uudet kuvat. Toivottavasti nyt saa jo selvää, tai ainakaan parempaan en enää kotikonstein pysty.

Eli Hurricane tuli rakennettua. Koko kone on sutikoitu humbrolin emaleilla sekä päälle vedetty lakat ja vahat. Malli itsessään on loistava ja voin sitä suositella kaikille aloitteleville mallareille.

Pientä säistystäkin on yritetty, voi tosin näkyä kuvissa vähän kehnosti. Miljoonalaatikkoonkin tuli sukellettua, lähinnä ohjaamon osalta.

Kommentit

Esko Rusi 10.11.2012 08:48 Vastaa lainauksella
Kuvat ovat hyviä ja tarkkoja, samoin rakennustekniikka on siistiä. Maalaus myös siistiä ja siirtokuvat kohdillaan. Ainoa joka häiritsee on käyttämäsi värisävyt, eteenkin alapuolen vaalea. Jos Humbrolin maaleja käytät niin alapuolelle H.65 olisi lähellä oikeaa.
Tosiaan siisti ja onnistunut kone. Ei mitään suurempia virheitä, joten rakennustekniikka sinulla on hallussa. Aivan kuten Esko jo sanoikin, ainoa moite tulee tuosta pohjan värisävystä. :)
Katselin muutamia referenssejä ennen maalausta, niin mielestäni pohjan väri oli olevinaan lähempänä valkoista kuin sinistä, mutta en lähde väittelemään. Varsinkaan kun lentokoneet eivät ole se vahvin ala. Yläpuolella vihreä ja grafiitti ovat ainakin värikoodeiltaan oikeat, vaha kuitenkin tummensi huomattavasti kumpaakin. Tästä on kuitenkin hyvä lähteä parantamaan.
Hyvinhän se revellin hurri on rakentunut, siistiä työtä, maalaus näyttää hyvältä ehkä mattalakkaus pintaan niin veisi hieman tuota lelumaisuutta pois. Itekki olen yrittänyt metsästää tätä mallia prismasta, mutta täällä lapissa tuntuu kaikki suomikoneet hävinneen kaupasta. Ei muuta kuin seuraava leko työn alle.
jarno törmänen kirjoitti:
ehkä mattalakkaus pintaan niin veisi hieman tuota lelumaisuutta pois.

Ei muuta kuin seuraava leko työn alle.
Mattamaali ja mattalakka siinä olikin, mutta tuon vahan vetäminen pinnalle taisi olla virhe, tuli meinaan se kiilto koneeseen…

Lekot ei vain ole "se mun juttu". Kaapissa tosin odottaa Junkersin F.13 kaikkien autolaatikoiden alla, joten se luultavasti odottelee aika kauan. Tämäkin oli jonkinlainen vaihtelunvirkistysmalli.
Se johnssoni olisi pitännyt laittaa maalin päälle ennen siirtokuvia ja sitten niiden päälle lopuksi mattalakka :) mutta voihan sen matan vielä tuohonkin suhaista päälle.
Komia Hurricane, maalaus näyttää erittäin hyvältä, tuollainen puolikiiltävä. Samoin maalirajat on tarkkoja, saas nähdä onnistuuko itseltä tuollaisen maalaaminen (nimimerkillä yksi lentokone kaapissa…).

Siististi kasailtu malli muutenkin.