Pienoismallit.net

Rautatiemuseon pienoismalli

Museon sisäänkäynti

Rautatiemuseon pääsisäänkäynti on vanhan veturitallin ja 1. kalustohallin välissä. Sisätiloissa on lipunmyynti, kahvila ja museokauppa. Etu- ja takaseinässä on paljon ikkunoita, jotka päästävät hyvin valoa sisätiloihin. Pääoven edessä on tolppien varassa oleva moniosainen kaareva katos.
Tämä rakennuksen osa tehtiin erillään täysin valmiiksi ja asennettiin sitten kalustohallin ja veturitallin väliin. Sisäänkäyntielementti jätettiin kuitenkin irroitettavaksi.
Sisäänkäynnissä käytettiin paljon uushopeasyövytteitä. Sisäänkäynnin etuosa ja tuulikaappi, takaseinä ja katoksen useat rakenteet sekä katolla oleva nimikyltin ritilä ovat kaikki uushopeaa.
Etuseinän tuulikaappi on yksi kappale, josta taivuttamalla muodostui kolmiseinäinen osa, joka juotettiin kohdistustappien avulla etuseinään. Myös tuulikaapin katto on syövyteosa. Etu- ja takaseinän alalaita taivutettiin 90 astetta sisäänpäin, jolloin molempaan seinäelementtiin muodostui laippa, joka helpotti seinien liimaamista pohjaosaan.
Pohjaosa, joka muodostaa kivijalan ja sisäänkäynnin lattian on tehty polystyreenimuovista. Sisäänkäynnin katto on loivasti kaareva. Polystyreenistä leikattiin kaarevia kattokaaria, jotka yhdistettiin toisiinsa styreenipalkeilla. Kattokaarien päälle pakotettiin 0,5 mm styreenilevy, joka päällystettiin vesihiomapaperilla. Vesihiomapaperi markkeeraa huopakattoa.
Etuovien edessä oleva katos koottiin juottamalla. Katoksessa on neljä pystytolppaa, jotka on viistetty yläpäästään. Tolpat ovat messinkitankoa. Katos muodostuu kolmesta kaarevaksi taivutetusta osasta, jotka on yhdistetty toisiinsa räystäskouruelementillä. Elementissä on reikä pystytolppaa ja räystäskourua varten. Katos juotettiin yhdeksi elementiksi, jonka jälkeen siihen pujotettiin pystytolpat. Tolpat juotettiin katokseen. Tämän jälkeen tolppien yläosaan kiinnitettiin, myös juottamalla, ritilä, johon kirjaimet myöhemmin liimattiin. Jokaisesta tolpasta katoksen reunaan juotettiin uushopealanka tukiraudaksi. Räystäskourut taivuteltiin kuparitangosta ja nekin juotettiin katokseen.
Koko katos ruiskumaalattiin tummanharmaalla.
Katoksen yläosan ritilässä lukee Suomen Rautatiemuseo. Kirjaimet ovat uushopeasyövytteitä, jotka maalattiin ensin valkoisiksi ja liimattiin ritilään yksitellen.
Sisäänkäynnin edessä on tiilipintainen laatoitus. Laatoitus tehtiin Evergreenin katukivetyslevystä, joka maalattiin tiilenväriseksi. Tolppien varassa kiikkuva katos on kiinnitetty tiililaatoitukseen.

Kommentit

Vakuuttavan näköistä jälkeä. (pitäisi ehkä käydä museossakin… häpeää…)
Mitäpä tästä sanoa..? Käväisin jälkikasvun kanssa museossa muutama viikko sitten ja näitä kuvia katsoessa hämmästys on päällimmäinen tunne - mittakaava huomioiden sitäkin enemmän.

Itse museossa käyntiä voin suositella lämpimästi kaikille mallareille.

-J
Ei hemmetti. Jotenkin onnistuin erehtymään seitsemättä kuvaa oikeaksi paikaksi. En kyllä tiedä miksi, mutta kertoopahan jotain työn laadussa, eli kerrassaan upeaa :D